W weekend miłośnicy kuchni azjatyckiej mieli okazję uczestniczyć w niezwykłym festiwalu smaków, który odbył się w samym sercu Łodzi. Dymiące tajskie stragany, świeże japońskie sushi, aromatyczna indyjska pakora, gruzińskie chaczapuri i libański tabbouleh - to tylko niektóre z atrakcji, które czekały na odwiedzających.
Od soboty do niedzieli, w godzinach 12:00 - 20:00 oraz 12:00 - 18:00, miłośnicy kulinariów mieli okazję zasmakować w bogactwie azjatyckich smaków. Zapach trawy cytrynowej, imbiru i ostrzego chilli unosił się w powietrzu, przyciągając tłumy spragnionych nowych doznań kulinaranych.
Na stoiskach można było znaleźć szeroki wybór potraw, od tradycyjnych dań tajskich, japońskich, indyjskich, po koreańskie, malezyjskie i gruzińskie specjały. Nie zabrakło również naturalnych azjatyckich kosmetyków, które cieszyły się dużym zainteresowaniem odwiedzających.
Jednym z najbardziej popularnych punktów była oferta kuchni wietnamskiej, gdzie serwowano aromatyczną zupę pho oraz kanapki bahnmi. Wielu gości zachwyciła także koreańska kuchnia, z jej pikantnymi potrawami i różnorodnością smaków.
Oprócz możliwości degustacji dań prosto z Azji, uczestnicy mieli okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych, gdzie mogli nauczyć się przyrządzać autentyczne potrawy pod okiem doświadczonych kucharzy.
"Targi Smaków Azji" okazały się nie tylko festiwalem dla podniebienia, ale także doskonałą okazją do poznania kultury i tradycji kulinarnych różnych regionów Azji. Atmosfera pełna zapachów, kolorów i smaków z pewnością na długo pozostanie w pamięci wszystkich uczestników tego wyjątkowego wydarzenia.
Leczo warzywne. Przepis na obiad bez mięsa
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?